Telesağlık Sağlık Hizmetlerinde Erişimi ve Kaliteyi Artırır, Maliyeti İse Düşürür

Telesağlık Sağlık Hizmetlerinde Erişimi ve Kaliteyi Artırır, Maliyeti İse Düşürür

Assisstbox CEO’su Bora Gül: “Telesağlık sağlık hizmetlerinde erişimi ve kaliteyi artırır, maliyeti ise düşürür”

HIMSS Eurasia etkinlikleri kapsamında  19 Haziran’da, “COVID-19 Sonrası – Yeni Dönem Sağlık Hizmetleri” başlıklı  dijital konferansta ,  açılış konuşmasını Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin yaptığı konferansın moderatörlüğünü  HIMSS Eurasia Etkinlik Direktörü B. Kemal Şahin ile EY Türkiye Sağlık ve Yaşam Bilimleri Sektörleri Lideri T. Ufuk Eren yaptı. 500’e yakın katılımcının izlediği Konferansta konuşmacı olarak  katılan Assisstbox CEO’su Bora Gül:

“Telesağlık sağlık hizmetlerinde erişimi ve kaliteyi artırır, maliyeti ise düşürür”

Hastaların sağlık hizmetlerinde yaşadığı sorunlara ve telesağlık hizmetlerinin bu ihtiyaçlara temas noktalarına değinen Assisstbox CEO’su Bora Gül, “Yaşanan problemlerde hasta tarafında her ihtiyaç için hastaneye gitme gereği ve öncelik protokollerinin yeterli olmaması ile hastane tarafından topluma kolayca ulaşamama ve ortak çalışma yapma imkanı olmaması durumları öne çıktı. Tüm bunlarla birlikte insanlar artık bulundukları yerden hizmet alabilmek istiyor. Bu hizmetin maksimum düzeyde sağlanması hastaları için tercih sebebi olacaktır. Bu bilgiler ışığında yerli bir girişim olan AssistBox Telesağlık Çözümünü sağlık sektörünün hizmetine sunduk. AssistBox temel olarak bünyesinde güçlü görüntüleme, yüz tanıma, uzaktan mobil cihazları kontrol etme ve chat özelliklerini barındırmakta. Odağı ise hastaya ulaşılamayan tıbbi cihaz yada temas ihtiyacı olmayan süreçlerde sağlık çalışanlarına diledikleri yerden hizmet verdirebilmesi ve hastalara ise zaman ve konum bağımsız hizmet alabilme durumunu sağlamasıdır” diye konuştu.

Kendilerini global bir oyunu olarak konumlandırdıklarını ifade eden Gül, yabancı uygulamalar ile AssistBox’ı karşılaştırarak öne çıkan avantajları şöyle sıraladı: “Türkiye’de yer aldığımız için 7/24 yerinde destek, kurumlara ait serverlara kurulum yapabilme, kalite ve kullanım kolaylığı konusunda alınan geribildirimler, çalışma kültürü ve iletişim kolaylığı avantajı ve uygun maliyet imkanları sağlıyoruz. Telesağlık çözümlerinin hastalara ve sağlık kurumlarına bir yandan sağlık hizmetine erişim, kalitede artış ve diğer yandan maliyetleri düşürerek de tasarruf sağlamaktadır” dedi.

COVID sürecinde aktif olana telesağlık çözümlerinin kullanımının artık standart hale geleceğini söyleyen ve telesağlığın sağlık hizmetlerinde kullanım alanlarına da değinen Gül, bu alanları şöyle sıraladı: “Zihinsel ve ruhsal sağlık, doğum öncesi bakım, ilaç takibi ve yönetimi, diyabet, uyku tıbbı, aile sağlığı, kanser tedavisi, dermatoloji, onkoloji.”

Konuşmacılara ait açıklamalara detaylarına  buradan ulaşabilirsiniz

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci: “Pandemi sürecinde sağlık IT’sinde zorunluluktan yapılan yeni yatırımlar salgın sonrası farklı uygulamalarla devam edecek gibi görünüyor”

 Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç:  “Pandemi döneminde dijital dönüşüme CEO ya da CTO değil COVID-19’un liderlik etti”

Google Cloud Ürün Yönetim Direktörü Evren Eryürek: “Sağlık hizmet sunumunda Google işin teknoloji kısmında olacak”

Borda Technology CEO’su Akın Altunbaş: “IoT ile olası ikinci dalgalara ve gelecekteki krizlere hazır hale gelinir”

 EY Yönetici Ortağı ve İnovasyon Lideri Mehmet Gülez: “Telesağlıkla birlikte tedavi ziyaretlerinde azalma devam edecek”

 Dijital  dönüşüm  ve teknoloji şirketleri sağlık hizmet sunumunun bir parçası olacak ve yatırım maliyetleri artacak 

Türkiye’nin sağlık hizmet kalitesi ve dijital teknolojilerinin entegrasyonu ile Dünya ortalamasının üzerinde

HIMSS EURASİA Konferansı Katılımcılarının, yeni dönem sağlık hizmetlerine yönelik önemli yorumları

 

Nurettin Altunbudak

Manisa Soma doğumlu, Balıkesir lisesi Mezunu. ODTÜ Fizik Bölümünde okudu. Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ve Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi firmalarında 25 yılı aşkın yöneticilik yaptı. Sağlık Bakanlığı "Halk Sağlığı Laboratuvar Bilgi Sistemi", "Ulusal Hastane Enfeksiyon Sürveyans Yazılımı", Ana Çocuk Sağlığı "Ulusal Neonatal Topuk Kanı Tarama Yazılımı", G2G kapsamında, Hollanda Ulusal Sağlık Enstitüsü işbirliği ile "Ulusal Zehir Bilgi Sistemi", "Ulusal Tüberküloz Bilgi Sistemi", "Web Tabanlı Halk sağlığı Klinik Dışı laboratuvar Bilgi Sistemi" projelerinde yöneticilik yapmıştır. 2015 Yılında, Sağlık Bilişimi Yöneticileri (Sabiyed) Dernek Başkanlığı yapmıştır. Hastanelerin HIMMS akreditasyon süreçlerinde danışmanlık, eğitmenlik yapmıştır. Şu anda saglikteknoloji.com Genel yayın yönetmenliği ve sağlık bilişimi konularında danışmanlık yapmaktadır