Temedica ve Roche, Multipl Skleroz Hastalarına Dijital Destek Sağlamak İçin İşbirliği yapıyor

Temedica ve Roche, Multipl Skleroz Hastalarına Dijital Destek Sağlamak İçin İşbirliği yapıyor

 

Münih merkezli dijital sağlık şirketi Temedica ve sağlık şirketi Roche Pharma AG, multipl skleroz hastaları için dijital destek alanında ortak bir işbirliği yaptıklarını duyurdu. Brisa adlı uygulama, Almanya’da MS’ten etkilenen yaklaşık 240.000 kişiye, günlük yaşamlarını aktif olarak şekillendirerek, hastalığın bireysel ilerlemesini kaydederek ve motivasyon için sürekli yeni teşvikler sağlayarak mümkün olduğunca çok yardım etmeye çalışıyor. Buna göre Brisa’nın sloganı “MS ile bağımsız bir yaşam için rüzgarınızdır”.

Temedica tarafından geliştirilen uygulamanın amacı, MS hastalarının bakımını en son tıbbi ve teknolojik standartlara göre iyileştirmektir. Brisa, MS hastaları için bireysel bir dijital yol arkadaşı olarak tasarlanmıştır ve tedavileri ne olursa olsun onları kişisel hastalık ilerlemelerini ölçmede ve değişiklikleri aktif olarak tanımada destekler. Brisa, kullanıcılar için ücretsiz olup, sağlık okuryazarlığını ve uzun vadede yaşam tarzlarını değiştirme motivasyonlarını güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Roche Pharma AG’de Nörobilim Medikal Lideri Dr Carola Bruns, “Bugün, dijital teknolojiler tıbbi ilerlemeyi hızlandırmamızı ve birlikte hastaların bireysel ihtiyaçlarına daha fazla odaklanan sağlık hizmetleri oluşturmamızı sağlıyor” diyor. “Temedica’da bunun için yenilikçi bir ortak bulduğumuz için çok mutluyuz. Birlikte – ve hastalar, tedavi sağlayıcılar ve bilim adamları ile işbirliği içinde – MS anlayışımızı daha da derinleştirmek ve daha da geliştirmek için değerli bir katkı yapacağımıza inanıyoruz. MS hastalarının yaşam kalitesi.”

Temedica’nın kurucusu ve CEO’su Gloria Seibert, “Kişisel sağlığın geleceğini tasarlama şirket vizyonumuz doğrultusunda, dijital hasta refakatçilerimiz her zaman hasta ve bireysel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanıyor. Roche ile birlikte daha iyi olmak istiyoruz. MS’li insanlar için yaşam kalitesi ve hastalıkla ilgili ileri araştırmalar – bu nedenle, kullanıcıların uygulamalarımızı düzenli olarak kullanmaktan keyif almaları ve uzun vadede gerçek katma değer elde etmeleri için erişilebilirliği ve hasta rehberliğini olabildiğince sezgisel olacak şekilde tasarlıyoruz. MS’li çok sayıda kişiye ulaşma ve günlük yaşamları boyunca onları bireysel olarak destekleme potansiyeli.”

Gloria Seibert, Temedica’nın Kurucusu ve CEO’su  “Temedica, MS hastalarının sürekli bilgi ve destekle kendi sağlıklarını kontrol altına almalarını ve yönetmelerini sağlamak için Roche ile işbirliği içinde Brisa’yı geliştirdi. Uygulama, bilimsel uzmanlığı ve dijital teknolojiyi birleştirir ve MS’li kişilerin yaşam kalitelerini iyileştirmelerine yardımcı olmak için benzersiz bir araçtır.”

Brisa’nın özellikleri arasında semptom takibi, aktivite seviyeleri, uyku düzenleri ve beslenme alışkanlıkları gibi kişiselleştirilmiş sağlık verileri toplama ve kaydedilen verilerin analizine dayalı kişiselleştirilmiş önerilerle kişiye özel terapi desteği yer alıyor.

Başlangıç ​​olarak, Brisa sadece Almanya’da satışa sunulacak ve ülkedeki yaklaşık 240.000 MS hastasına ücretsiz olarak sunulacak.

Nurettin Altunbudak

Manisa Soma doğumlu, Balıkesir lisesi Mezunu. ODTÜ Fizik Bölümünde okudu. Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ve Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi firmalarında 25 yılı aşkın yöneticilik yaptı. Sağlık Bakanlığı "Halk Sağlığı Laboratuvar Bilgi Sistemi", "Ulusal Hastane Enfeksiyon Sürveyans Yazılımı", Ana Çocuk Sağlığı "Ulusal Neonatal Topuk Kanı Tarama Yazılımı", G2G kapsamında, Hollanda Ulusal Sağlık Enstitüsü işbirliği ile "Ulusal Zehir Bilgi Sistemi", "Ulusal Tüberküloz Bilgi Sistemi", "Web Tabanlı Halk sağlığı Klinik Dışı laboratuvar Bilgi Sistemi" projelerinde yöneticilik yapmıştır. 2015 Yılında, Sağlık Bilişimi Yöneticileri (Sabiyed) Dernek Başkanlığı yapmıştır. Hastanelerin HIMMS akreditasyon süreçlerinde danışmanlık, eğitmenlik yapmıştır. Şu anda saglikteknoloji.com Genel yayın yönetmenliği ve sağlık bilişimi konularında danışmanlık yapmaktadır